• Flak

Atlantikwall bunker bij Termunten nu toegankelijk voor publiek.

Deze Duitse luchtafweerbunker is na 76 jaar nu toegankelijk voor publiek. We hebben er 2 jaar aan gewerkt om de bunker weer in ‘originele’ staat te brengen en om de geschiedenis ervan voor iedereen toegankelijk te maken. Op de begane grond wordt deze weergegeven op grote borden met veel foto’s. In de geschutskoepel op 8 meter hoogte is een model van het geschut op ware grootte geplaatst. Deze Flakbunker was onderdeel van de Batterie Fiemel en had meerdere zeer geavanceerde stukken geschut. Het moest Emden verdedigen tegen luchtaanvallen van de geallieerde bommenwerpers.

Model op ware grootte van het Flak 40 geschut in de geschutskoepel
Opgang naar de geschutskoepel

Opbouw van het model Flak 40 kanon

 

 

5 jaar geschiedenis van deze luchtafweerstelling.

Naast de luchtafweerbunker ligt nog de munitiebunker.

Lees meer

Noord Nederlands Orkest krijgt nieuwe meeneem displays

Het verhaal en de persoon achter het muziek instrument….dat kan het NNO nu veel beter kwijt met de nieuwe displays die vanaf nu meegaan op toernee. Samen met stagiaire Mare Bron hebben we deze demontabele lichtgewicht displays ontworpen en gemaakt.  Nu al een groot succes.

Lees meer

Docenten Campus Winschoten lunchen nu in eigentijdse kantine

Niet her en der in de school een boterham wegwerken maar gezellig lunchen en elkaar ontmoeten. Dat is wat de nieuwe lunchruimte op de Campus Winschoten van de Noorderpoort moet bewerkstelligen. Het ontwerp van Petra Koonstra is voor een deel samengesteld uit onze CNC Furniture collectie. De ILUO kast, de Wallbench in een 10 meter aangepaste vorm, de Lounge en ook Krukje A. De sprekende vloerbedekking is van Desso.

Lees meer

MuzeeAquarium Delfzijl is open…een eerste impressie

Alles veranderd heel snel in dit deel van Delfzijl. Het nieuwe museum is daar een onderdeel van. Aan het interieur is door ons ,samen met anderen, 1,5 jaar gesleuteld en gewerkt. Van de entree tot aan de aquaria van de geologie tot aan de scheepsbouw. Alles komt in dit museum aan de orde en zijn hiervoor opstellingen gemaakt. Delfzijl en zijn rijke historie staan weer op de kaart.

Lees meer

Computerlokaal Noorderpoort in nieuw jasje

De grote schoolcomputers waren allang verdwenen maar de tafels stonden er nog steeds. Eigen laptops en tablets en andere onderwijs methodes vragen om een heel andere invulling. Dat werden 3 ‘huiskamers’ met elk een eigen sfeer in de vorm van vloerkleden, kleur van meubilair en opstellingen. Alle meubels komen uit onze Cnc Furniture serie.  Ontwerp totale aankleding Petra Koonstra. De Major Tom lampen zijn van Jack Brandsma.

Lees meer

Beerenburgers van Boomsma in de spotlights

Het Boomsma destilleerderij Museum in Leeuwarden heeft al zijn Beerenburgers in de schijnwerpers gezet. De kast die we daarvoor maakten is helemaal zwevend voor de muur gemonteerd en heeft ingebouwde ledstrips die de hele collectie tot leven brengen.

 

Lees meer
 • Geschiedeniskast.
 • Specerijen en soldaten
 • De cinema in de kast.
 • Opening door de commissaries van de Koning René Paas.

Gerestaureerde Molukse kerk krijgt geschiedenis terug

De eerste in Nederland gebouwde Molukse kerk is van de ondergang gered en gerestaureerd. Onder leiding van de Stichting Oude Groninger Kerken is deze kerk in Appingedam van begin jaren zestig weer helemaal als nieuw en heeft het ook zijn geschiedenis terug. De hele geschiedenis in één kofferkast. De koffer die altijd klaar stond voor het geval dat de Vrije Replubliek der Zuid Molukken toch nog tot stand zou komen. De kofferkast staat symbool voor deze verloren hoop en is nu gevuld met alle herinneringen van de Molukse gemeenschap in Noord Groningen. Dit project was een samenwerking met historica Willy van der Schuit en grafisch ontwerpster Helga de Graaf.

 

 

Lees meer
 • Afgebouwd WikiHouse.
 • Interieur van het WikiHouse op de Grote Markt.
 • Koningsdag 2018 was een groot succes voor de stad.
 • Leerlingen Alfa-college geven uitleg.
 • Veel onderdelen....wel gemarkeerd!
 • Productie bij OpMaat3D......100 platen in één huis.
 • Een door stagiaire Joran Bos gemaakte maquette als hulp bij de bouw van het 1:1 huis.

Alfa-College WikiHouse op Koningsdag 2018

WikiHouse is een opensource project om CNC gefreesde woning pakketten te ontwikkelen en te produceren. Iedereen kan een WikiHouse ontwerp downloaden, maken en nieuw opgedane ideeën uploaden naar de site. https://wikihouse.cc/   Het Alfa-college te Groningen heeft dit idee opgepakt om zich met een huis van de toekomst te presenteren op Koningsdag. Op de Grote Markt werd dit alles door leerlingen gepresenteerd aan de Koninklijke familie tijdens de wandeling door de stad. Het Alfa-college heeft het hele pakket aan de Neutronstraat laten produceren en daarna met leerlingen op het eigen schoolterrein opgebouwd. De presentatie was een groot succes. Dit eerste WikiHouse komt binnenkort op het Suikerunie terrein te staan.

 

Lees meer

Bronzen buste voor Nobelprijswinnaar Ben Feringa

Sinds 7 juni j.l staat deze mooie buste in het Academie gebouw van de RUG. De piëdestal hiervoor is door ons ontworpen en gemaakt. Interessant is dat het buste model voor het eerst  met een 3D printer is gemaakt.  Zie het YouTube filmpje over ’the making of’ van deze buste. https://youtu.be/5KYu7s-48ho  De bronzen buste in het academie gebouw is een kopie van de buste die vorig jaar is opgenomen in de ere galerij van het Ministerie van OC en W in Den Haag. Samen met het Universiteit Museum van RUG maakten wij vorig jaar ook al de inrichting voor de tentoonstelling over de Nobelprijzen. Deze piëdestal van eiken was een mooi sluitstuk.

Lees meer

www.cncfurniture.nl …nu online

www.cncfurniture.nl

Deze nieuwe Webshop voor meubels is nu online. Op CNC Furniture vindt u meubels van o.a. OpMaat3D en SimplexFurniture. Ook de projecten waarin ze zijn toepast. Neem alvast een kijkje in de winkel.

Lees meer

CNC Furniture creëert veel zitruimte bij Noorderpoort

Vlak voor de open dagen eind januari stond het er allemaal. Dankzij verschillende producten uit onze CNC Furniture collectie is er nu veel meer zitruimte in de gangen.  In de nieuwbouw aan de Verl. Visserstraat was grote behoefte om de gangen beter te benutten. Samen  met interieur ontwerpster Petra Koonstra zijn er veel nieuwe zitplaatsen gecreëerd en is er meer sfeer gemaakt met kleur. In de centrale hal staat nu een grote A-tafel en dankzij een aantal Donut- en Wallbench banken op alle verdiepingen hebben de leerlingen nu veel meer plekken om even samen te kunnen zitten of te werken buiten de lessen om.

Lees meer

CNC Furniture op Dutch Design Week 2016

In de Cubestee op het stadhuisplein van Eindhoven hebben we een greep uit onze CNC Furniture Collectie laten zien. Het is een voorproefje van onze nieuwe website CNC Furniture.nl die eind november officieel door ons wordt gepresenteerd. In de Cubestee presenteerden we een tiental verschillende krukjes, de L-tafel en de Alfatafel van Gerard van der Beek en de Leboca’s van Gerard van der Hoop.  De Cubestee, ontworpen door ONIX Architecten, is een prototype van een flexibel woonconcept. Deze woonkubus is een van de 6 winnaars van een wedstrijd uitgeschreven door het COA en de Rijksbouwmeester.

 

Lees meer

Nieuw interieur voor Talmahuis

Na een renovatie heeft het Talmahuis in de Rivierenbuurt opnieuw zijn deuren geopend. Voor het WIJ-team maakten we een grote zit-speelbank en commode-tafels voor het consultatiebureau. Het WIJ-team helpt buurtbewoners met uiteenlopende vragen als het gaat om financiën, huisvesting,zorg, hulpmiddelen of opvoeding. In de stad Groningen zijn 11 WIJ-teams.

Lees meer

Lampjes voor Noorderzon

Het logo van Noorderzon 2016 is een ontwerp van WERC Collectief. Het logo bestond uit foto’s van het 3D geprinte alfabet. In opdracht van Lichtpunt Theatertechniek heeft OpMaat3D er weer 3D objecten van gemaakt. Er hingen een groot aantal in de paviljoens bij entree receptie. Alleen de O en de R hebben we gedaan. Volgend jaar hangen ze er weer.

Lees meer

OOG TV neemt nieuwe studio in gebruik

Erg leuk om de meubels voor de nieuwe OOG TV Studio te maken. Een hoogglans wit gespoten presentatie desk met daarachter de contouren van de Martini, de A-kerk en de watertoren in het Ebbingekwartier. Op onze CNC machine heel wat gemakkelijker te maken dan in werkelijkheid.

Lees meer

Erepenning stad Groningen voor Bart Kempinga

Onlangs ontving Bart tijdens de opening van het Boterdiep de EREPENNING van de stad Groningen uit handen van de loco-burgemeester Roeland van der Schaaf . De Erepenning staat voor uitzonderlijke inzet en daadkracht. Bart heeft als intiitatiefnemer en creatief denker-en doener heel veel gedaan voor het Ebbingekwartier. o.a. restauratie van de laatste PIJP, het Ebblab. Dit is het lichtproject met Led’s op de verschillende Landmarks in het gebied. Mede bedenker van Open Lab Ebbinge, Fablab Groningen en nog veel meer!! Daarnaast heeft hij ook nog de naam >>Ebbingekwartier<< bedacht. Heel erg fijn dat dit nu allemaal op deze manier wordt gehonoreerd.

Lees meer

Bedrijven gooien de deuren open op 19 maart….OpMaat3D ook

Op www.openstad050.nl staan alle bedrijven die meedoen en waar je een kijkje in de keuken kan nemen. Op alle industrieterreinen in Groningen zijn ze op de site te vinden. Wij openen ook onze deuren op 19 maart en U bent tussen 10:00 – 16:00 van harte welkom bij ons en bij onze buren deFine en Workspace /Studio Janssen. Hoe worden op dit moment meubels gemaakt bij OpMaat3D, interactieve techniek bij deFine en spannende ontwerpen bij Studio Jansen. Er is veel te zien en te beleven.

Lees meer

Nieuwe display’s voor Universiteits Museum Groningen

Nieuwe display’s voor Copying the World en het raadsel rondom Graaf Adolf van Nassau.  Voor deze 2 tentoonstellingen hebben we samen met de medewerkers van het museum nieuwe display’s ontworpen en gemaakt. De tafels van 300 cm lang met daarop gipsafdrukken van de Borobodur en van Pueblo Indianen zijn wel de grootste. De opening van de tentoonstellingen was op 22 januari j.l.

Lees meer

Servicebalie Noorderpoort Euroborg

Deze zomer door het team van OpMaat3D ontworpen en gemaakt. De nieuwe driehoekige servicebalie heeft 5 werkplekken en voldoet sinds de ingebruikneming aan een grote behoefte. De buitenkant is zwart-wit in de vorm van een soort barcode. De binnenkant heeft juist kleur en sluit aan bij de kleurrijke vloerbedekking die er al lag.

Lees meer

Paard voor Museum Vlaardingen

Voor het onlangs heropende Museum Vlaardingen hebben we dit levens groot paard gemaakt. Het paard staat voor de historische haringsjees. Met deze sjees werd het eerste vaatje Vlaardingse haring naar de Koningin in Den Haag gereden.

Lees meer

Piano ombouw

Voor pianist Jackdirk van Gool is deze demontabele keyboard ombouw ontworpen en gemaakt.

Lees meer

Globe kast

Een schijfje van de aarbol als boekenkast. Met de nieuwste software kunnen we dit soort vormen op elke gewenste grootte maken.

Lees meer

Knikkerbaan Challenge

Deze spannende attractie draaide  10 en 11 april op de Future Talent Experience in Martini Plaza. Samen ontwikkeld met Stefan Hemmes van deFine Interactieve Techniek. De baan is een schuifpuzzel. Sensoren meten het begin en eind tijdstip van een stalen kogel die over de baan gaat. Het team dat de langste tijd weet realiseren is winnaar. De knikkerbaan wordt hierna onderdeel van De Magneet, het doe- en ontdekcentrum van de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool.

 

Lees meer

Open weekend….Wij zijn er klaar voor

Vanmiddag  21 en morgen 22 maart van 13.00 tot 17.00 uur.  Neutronium Business Centrum, Neutronstraat 7-3 Groningen.

Lees meer

Open dagen nieuwe werkplaats OpMaat3D

Aanstaande zaterdag 21 en zondag 22 maart is er open inloop in onze nieuwe werkplaats. Iedereen is van harte welkom in het Neutronium Business Centrum. Neutronstraat 7-3 (Industrieterrein Hoendiep). Op beide dagen van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees meer

OpMaat is verhuisd naar Industrieterrein Hoendiep

OpMaat is verhuisd van het Boterdiep naar de Neutronstraat. Ons nieuwe kantoor en werkplaats is nu gevestigd in het Neutronium Business Centrum aan de Neutronstraat 7 (unit 3). Onze openingstijden en telefoonnummers zijn ongewijzigd gebleven.  s’maandags t/m vrijdags bent u van harte welkom van 9.00 tot 17.00 uur.

Lees meer

Abel Tasman Museum open.

Het Abel Tasman Museum in Lutjegast is klaar en onlangs feestelijk geopend. OpMaat werkte mee aan het ontwerp en maakte de Tasmanie nissenwand. Het is een geprinte multiplexwand met een foto van het Tasmaans tropisch oerwoud. In de wand zit een touchscreen en nissen met voorwerpen uit Tasmanie.  Een project in samenwerking met Lichtpunt Theatertechniek en grafisch ontwerpster Willy van der Schuit.

Lees meer

Noordelijk Archeologisch Depot open voor publiek.

Het Noordelijk Archeologisch Depot in Nuis is vrijdag geopend. OpMaat bouwde er in opdracht van de Provincie Groningen een grote publiekstribune in samenwerking met MAD Architecten. In het depot worden archeologische vondsten vanuit Groningen, Friesland en Drente bewaard. Met de verbouwing is het depot nu ook open voor het publiek.

Lees meer

IKEA hack voor Noorderpoort College

Om de 50 docenten-werkplekken een sfeer te geven die past bij de oude bibliotheek hebben we deze IKEA hack toegepast. Meer weten over IKEA hacking: ikeahackers of platform21 . Het KVART bureaulampje hebben we gedemonteerd en vervolgens  als wandlamp aan de lamp silhouetten vastgemaakt. De lamp silhouetten van betonplex zijn door ons op de CNC frees gemaakt. Ze zijn verschuifbaar in de tussenwand van de gecombineerde werkplekken.

 

Lees meer

Noorderpoort College geeft oud Natuurkunde gebouw een nieuw interieur.

Het historische gebouw van het Noorderpoort College op de hoek van de Westersingel en de Verlengde Visserstraat heeft een upgrade gekregen.  In augustus is hier een ‘nieuwe’ zorg opleiding van start gegaan.  De historische bibliotheek die wordt gebruikt door de docenten kreeg werkplekken die weer recht doen aan deze 110 jaar oude universiteits bibliotheek. De werkplekken  zijn speciaal voor dit historische gebouw is ontworpen. Ontwerp en realisatie zijn een co-productie van OpMaat en ontwerpster Petra Koonstra.  Verbouwd en opnieuw ingericht zijn: de aula, een klassiek klaslokaal, docenten werkplekken op de drie verdiepingen van de oude natuurkunde bibliotheek en de kantine op de 2e verdieping.

Lees meer

Downloadable Design / OpMaat eerste ‘Maker’ in Groningen

Meubelontwerpen vanuit de hele wereld in je eigen omgeving laten maken. Downloadable design is in opkomst. Zoals je een boek bij Bol.com besteld zo kan het ook met een meubelontwerp.  Op de Website OpenDesk vind u al verschillende mooie ontwerpen. Vind OpMaat onder de knop Makers en stuur de kant en klare werktekeningen met een paar clicks naar OpMaat. Als de prijs bevalt kunt u binnen een paar dagen het ontwerp als een montage pakket ophalen en thuis in elkaar zetten. Global Design – Local Production. Leuker en duurzamer kan het niet.

Lees meer
 • RUG-400 1

OpMaat maakt specials voor RUG-400 in de Aa-Kerk

Tegen de felrode wanden van het interieur steken de zwarte vitrines en displays heel mooi af op de tentoonstelling 400 jaar wetenschap aan de RUG. In samenwerking met ontwerper Marcus Petstra is de hele Aa-kerk met display’s en vitrines volgezet. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 27 juni. Open: di. t/m zo. 10.00 – 17.00 uur. http://www.marcusmaakt.com

Lees meer

Presentatietafel voor House of Design

Deze tafel gaat overal mee naartoe waar House of Design zich presenteerd. Met de CNC frees zijn er bakjes in gefreesd voor flyers en is het logo in reliëf erin verwerkt.

Lees meer

Inspiratie tafels voor Academie Minerva

Ontworpen door Lena van der Wal en ontwikkeld samen met OpMaat.  Vier speciale tafels voor de grote zaal in de nieuwe locatie aan de Praediniussingel. Je kunt er op schrijven, ermee sjoelen, brainstormen, briefjes aanhangen, flexwerken…….. met andere woorden tafels die je stimuleren om creatief te zijn.

Lees meer

Geluidsscherm voor Balie Gezondheidscentrum Hoendiep

Om de privacy van de gesprekken bij de receptie te waarborgen hebben we dit scherm ontworpen. De ingefreesde gaten zorgen ervoor dat het akoestisch effect nog wordt vergroot.

Lees meer

@WORK CHAIR, een clickable werkplatform waar je in kan wonen.

Helemaal clickable en heel functioneel. Boekenkast, bureau, fauteuil, meubel alles in een. Co-productie van Gerard van der Beek en OpMaat. Gemaakt van 12 mm dik materiaal.

Lees meer
 • tafeltjes 1

Meer kleur in Campus Noorderpoort Winschoten.

Nieuwe gekleurde lestafeltjes en wandkunst gaan meer kleur gaan geven aan het Campus gebouw van de Noorderpoort in Winschoten. In samenwerking met beeldenkunstenaar Petra Koonstra zijn de eerste zetten daartoe gedaan.

Lees meer

Lichtgevend TV Meubel

Met HI-MACS plaatmateriaal van LG maken we lichtgevende meubels.  Aan de binnenkant worden de figuren weggefreesd zodat er een dunne lichtdoorlatende laag overblijft. Vele mogelijkheden voor allerlei doeleinden.

Lees meer

OpMaat en ’t Binnenhuis geven snelcursus Interieurontwerp bij BK050

Ga je samenwonen, komt er een kindje bij, wil je een kantoor aan huis of ga je juist kleiner wonen? Karin Elferink en Manon Gritter  leren  je  in deze workshop om een persoonlijk woonplan te maken.

di 25 t/m do 27 febr. 9.30-13.00u (3x 3,5 uur) €95,-

Opgave: www.bk050.nl/kort

Lees meer

Spannende balie in de maak

Een nieuwe balie voor een rederij. Geconstrueerd als een scheepswand  met de dynamiek van golvend water. Wordt vervolgd.

Lees meer

Tafelvoetbal over 4 meter 30 voor Jonge Harten Festival Groningen

Van ontwerp tot realisatie in 3 dagen. Het is weer gelukt.   22 personen kunnen tegelijkertijd aan de bal. Het ontwerp komt van Ontwerp Bureau WE LOVE IT WHEN A PLAN COMES TOGETHER. Het team van opMaat ontwikkelde en werkte mee en op zaterdagavond konden bezoekers van het Jonge Harten Festival aan de bal. Vorig jaar hebben we op dezelfde manier een minigolfbaan gebouwd met een bewegend golfveld. Een groot succes in het oude postkantoor van Groningen. http://www.weloveitwhenaplancomestogether.com

Lees meer

Milieu-ambtenaren kunnen aan de slag.

Opgeleverd ! Klaar !  De  nieuwe regionale uitvoeringsdienst in Veendam kan starten. Overlegplekken, lekkere zitjes, een industriële garderobe in de ontvangsthal, huiskamer pantry’s voor informeel overleg. Wie zou er niet willen werken. Ontwikkeling en uitvoering:  OpMaat en Tim Vinke. Ontwerp: Anne Makkink.

Lees meer

DJ Booth RedBull krijgt vuurdoop in NewsCafe Waagplein

De Danceclub van het News Cafe aan het Waagplein heeft een nieuwe RedBull DJ Booth. Door de slicing techniek die wij toepassen is het een enorme ‘kroonluchter’ geworden met de DJ in het midden. Een Led-washer van Lichtpunt licht het object van binnen helemaal uit. Gekoppeld aan de mengtafel heeft dat een fantastisch effect. Let’s Dance!

Lees meer

Nieuwe flyer OpMaat

Project Alfa-college….meer dan meubelmaken. Volgens ons een gepaste oneliner voor dit project.

Lees meer

Project Omgevingsdienst Groningen vordert

De eerste vergaderzitjes, dossierkasten en koffiepantry’s staan er nu ook.

Lees meer

Kookeiland met alles erop en eraan

Vers van de pers. Een kookeiland met granieten blad in combinatie met een een compacte  apparatenkast van kersenhout. Hierin een oven + magnetron, een vaatwasser en koelkast.

Lees meer

Eerste pantry’s geplaatst bij Omgevingsdienst Groningen.

De kop is eraf. OpMaat zet de komende weken dit ge-upgrade kantoorgebouw vol met meubels ten dienste van het nieuwe werken. Vanaf 1 november zit hier de Omgevingsdienst Groningen. De regeluitvoering voor de Provincie Groningen op het gebied van milieu, bouwen, natuur en water wordt dan vanuit dit gebouw in Veendam geregeld.
Project in samenwerking met Tim Vinke en Anne Makkink

Lees meer

Spannende kast voor Groninger Museum

Een verrijdbare spannende plek voor kinderen. Achter elk deurtje kan een verrassing zitten. Net afgeleverd en komend weekend al in gebruik bij de tentoonstelling ‘Het verdronken land is vruchtbaar’. Ontwikkeld in samenwerking met Jolanda Luymes.

Lees meer

‘Nieuwe’ achterbuurman voor OpMaat

De dop zit erop en daarmee is het Infoversum een grote stap verder. Niet helemaal nieuw dus… tot 1965 stond hij er ook al. Een van de gascontainers van de gasfabriek.

Lees meer
 • XXL

De langste tafel tot nu toe …. 360 cm op 4 poten

Een klassieke italiaanse tafel doormidden gezaagd en XXL verlengd. Daarna in de hoogglans. Voor Spaces in Amsterdam. Ontwikkeld samen met Jo Luymes voor haar label OL&NIJ. Een mooi stukje hoogglans spuitwerk van Color Styling.

Lees meer
 • Van alles te zien
 • EbbLab console

OpMaat en EbbLab op Open Ebbinge Festival met workshops.

Van 12.00 tot 22.00 zitten we in het LightHouse waar we de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meubelmaken laten zien. EbbLab interactief laat zien hoe het lichtproject op de fabriekspijp van OpMaat, de pijp van Het Paleis en de Watertoren gaat werken. Iedereen kan zelf aan de knopen draaien.

Lees meer

Workshop OpMaat Open Ebbinge Festival

Workshop Digitaal meubelontwerpen met Salami Software.
Zaterdag 7 september van 12.00-18.00 in het Lighthouse naast het OLE-infocentrum
In een handomdraai zelf een meubel ontwerpen op je iPad. In deze workshop kun je aan de slag als digitaal meubelmaker. Een kijkje in de keuken en zelf meekoken.

Lees meer
 • hangplek

Alfa-college opent nieuw schoolgebouw

Morgen gaat het nieuwe schoolgebouw van het Alfa-college bij de Euroborg open. Afgelopen maanden is er bij OpMaat hard gewerkt aan het nieuwe interieur voor dit gebouw. Zitplekken, Vergaderplekken, infoplekken zijn door ons ingevuld met opvallende meubelontwerpen. Heel benieuwd wat de leerlingen en de docenten ervan vinden.

Lees meer

Rasterkast … dunner kan het niet

Afgelopen week is de eerste Rasterkast gemaakt. Dun, minimalistisch, materiaalgebruik minimaal, lengte oneindig. Gemaakt van 6 mm berken multiplex. Onverwacht stevige kast. Een nieuwe loot in onze SimplexFurniture reeks. Nu al te bestellen. Binnenkort ook in onze WebShop.

Lees meer

Storyfurniture tijdens Nacht Kunst & Wetenschap

Zaterdagnacht 1 juni. Nacht van de Kunst en de Wetenschap. Onze Storyfurniture krukjes staan in de UB. www.storyfurniture.com

Lees meer

DesignXPO

Te zien zijn nieuwe ontwerpen en coproducties van OpMaat Studio en de meest recente producten uit de werkplaats. Maak kennis met de nieuwste ontwerp- en productie technieken. We laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

Ook te zien zijn Sketch Furniture, een coproductie van OpMaat en Sander Jorn Vermeulen en re-design van Jo Luymes. Van 11.00 tot 17.00 uur bent u van harte welkom. In een straal van 150 meter is ook de XPO Biobased in De Loods Ebbingekwartierterrein en verschillende ontwerpers + FabLab in Het Paleis aan de Bloemsingel.

Lees meer

RVS keukenbladen

Nieuw: 3 mm dikke RVS bladen, hier toegepast op een kookeiland met oranje MDF fronten. In deze rvs bladen kunnen we elk type spoelbak lassen.

Lees meer

Graveren met CNC frees

Graveren met de CNC frees biedt ongekende mogelijkheden. Grote oppervlaktes kunnen worden voorzien van tekst of afbeeldigen. Foto’s, gedichten, gescande tekeningen kunnen op groot formaat in plaatmateriaal en dus in meubels worden verwerkt.

Lees meer

Nieuwe receptiebalie

Nieuwe receptiebalie geheel in stijl met de identiteit van dit bedrijf.

Lees meer

Commissaris van de Koningin op bezoek

Commissaris van de Koningin Max van der Berg probeert hier een experimenteel stoeltje uit bij OpMaat. Samen met burgermeester Peter Rehwinkel en de wethouders Ton Schroor en Jan Seton bezochten zij allerlei innovatie bedrijven in het Ebbingekwartier. Bij OpMaat kregen ze uitleg over de recente ontwikkelingen op het gebied van digitale productie en de nieuwe meubelontwerpen die als gevolg daarvan nu met de CNC machine van OpMaat gemaakt kunnen worden. Het stoeltje doorstond met glans de test.

Lees meer

Ledverlichting op de pijp

De Led-lichtjes op de pijp zijn onderdeel van het EbbLab project. Een interactief project dat met licht op allerlei gebouwen in het Ebbingekwartier reageert op de omgeving of op andere gebeurtenissen.

Lees meer

Naambord OpMaat

Het wordt steeds drukker achter OpMaat. Sinds het stadsstrand en het festivalterrein open zijn komen er steeds meer mensen aan de achterkant. Daarom hebben we er een groot naambord opgehangen.

Lees meer

Floriade 2022

Groningen wil de Floriade binnenhalen in 2022 Flashmob op de Grote Markt, OpMaat zet de CNC machine in en freest daarvoor hele grote letters !

Lees meer

Open dag

Afgelopen weekend open dagen bij Opmaat, waarbij ontwerpers de producten hebben gepresenteerd waarbij OpMaat in de ontwikkeling en productie een rol heeft gespeeld.Groot succes; Sketchchair, met de sketcchair-software kun je je eigen stoel of krukje vormgeven. De tekening van de betreffende onderdelen is direct door onze CNC frees te lezen. Voor degenen die dit hebben moeten missen, er komt een herkansing in september, daarover spoedig meer….

Lees meer